tisdag 26 februari 2013

17 års-bluffen

Favorit i repris, nu påstås att återigen att temperaturen inte ökat på x år, med x = 17 i detta fall. Bilden nedan visar att den senaste 17 års trenden visar en högre ökning än den föregående. Vidare visar den att 10-års medelvärdet tog det största steget hittills från 1990- till 2000 tal. Om temperaturen inte ökat de senaste 17 åren så har den nog aldrig ökat!

Temperaturserien är GISS och jag kan bara hålla med i nedanstående citat: "One more year of numbers isn't in itself significant," GISS climatologist Gavin Schmidt said. "What matters is this decade is warmer than the last decade, and that decade was warmer than the decade before. The planet is warming. The reason it's warming is because we are pumping increasing amounts of carbon dioxide into the atmosphere."

7 kommentarer:

 1. Dags att tänka om Stickan. Nu tillstår t.o.m. ordföranden för FN:s klimatpanel Pachuari att det inte skett någon signifikant global uppvärmning på 17 år. Se http://www.theaustralian.com.au/news/nothing-off-limits-in-climate-debate/story-e6frg6n6-1226583112134

  SvaraRadera
 2. Är det tröttsamt att så klart och tydligt få sin världsbild krossad Luigi :-)

  SvaraRadera
 3. Anonym: Om nu mr P sagt det så håller jag inte med. Se vidare http://stigmoberg.blogspot.se/2011/10/kortsynt.html

  SvaraRadera
 4. Du får nog byta namn på den här bloggen till "Bagdad Bob's Blogg"...

  SvaraRadera
 5. Intressanta kommentarer må jag säga, eftersom ingen har något att säga om sakfrågan så antar jag att ni ändå inser att jag har rätt, för det har jag :-)

  SvaraRadera
 6. Intressant att du fortfarande hänvisar till den här uppenbart lögnaktiga sidan. Till att börja med är NASA/GISS den mest manipulerade temperaturserien, inte att undra på att du valde den.

  Vidare råder det konsensus tom bland alarmistiska klimatforskare om att temperaturen i atmosfären står still, vilket bl a kommunicerats genom högsta hönset för IPCC. Anser du att du vet bättre än dessa och i så fall på vilka grunder?

  SvaraRadera