tisdag 24 augusti 2010

Ekonomidebatt på TV


Det är inte svårt att välja finansminister. Östros vs. Borg, snacka om klasskillnad! Östros svarade inte på någon enda fråga. Hör han dåligt? Skattesänkningen via jobb-skatteavdraget minus höjningen av A-kasse-avgiften är väl plus för alla? Ingen har slängt ut någon från A-kassan, det är individens val. Sen detta med att skatten har sänkts mer för de rika. Visst är det väl så att en höginkomsttagare har fått mindre skattesänkning i procent än en låginkomsttagare? Men i vänsterdebatten heter det att "de rika fått mest i skattesänkning". Procent eller absoluta tal, det är frågan. Sossarna förlitar sig på att de lyckats förstöra skolan så mycket att man kan lura folk med vilka argument som helst. Men jag tror att folk begriper bättre (i varje fall tillräckligt många). Östros är som en bandspelare som spelar samma slitna band om och om igen. Jag borde inte slagit på TV'n, visste att Östros skule göra mig upprörd. Såg en rolig kommentar på ett forum: "Kan inte Sverker kasta Östros i soptunnan som slut-vinjett". P.S. Folk är inte dumma, Alliansen vann överlägset debatten enligt Aftonbladets enkät! D.S.

1 kommentar:

  1. Tyckte att det var komiskt hur vänstern gnällde om och om igen om 25 000 jobb som försvunnit från det offentliga... som om det fanns något egenvärde i att ha många offentliga jobb!

    SvaraRadera

Stickan's Blogg

Välkommen till Stickan's Blogg. Här kommer jag att skriva om det som intresserar mig för tillfället. I början var det mycket snus och politik men på senaste tiden har det mest varit klimat.